sâmbătă

22 iunie, 2024

18 martie, 2020

Budapesta și Bucureștiul au convenit o soluție pentru miile de români ce se întorc din statele occidentale și au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria.

Ministerul român de Externe a obținut permisiunea ca aceștia să tranziteze teritoriul Ungariei, începând cu ora 13.00, ora României. Cei care vor ajunge, în următoarele zile, la frontiera cu Ungaria, vor putea tranzita teritoriul acestei țări doar noaptea.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o nouă convorbire cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, în vederea identificării unei noi soluții pentru asigurarea tranzitului și facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români. Soluția agreată cu partea ungară este următoarea: se va permite accesul pe teritoriul Ungariei, în vederea tranzitului, tuturor cetățenilor români care se află la acest moment la granița dintre Austria și Ungaria începând cu ora 12.00, ora Ungariei, până la eliminarea blocajului. În același timp, partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21.00 – 05.00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autoritățile ungare”, arată un comunicat al MAE.


Câteva mii de români au putut să tranziteze teritoriul Ungariei noaptea trecută și au ajuns în cursul nopții la granița cu România.

Marți au revenit în țară 170 de cetățeni români – 59 de cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta, 23 din Maroc și 118 din Egipt. De asemenea, alți 78 de cetățeni români au revenit miercuri în țară din Iordania, ca urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României la Amman, iar la acest moment sunt în derulare demersuri pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetățeni români aflați în Portugalia, Maroc, Egipt și Malta.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: