luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2021

pegasus soft spionajŞeful WhatsApp confirmă că softul israelian Pegasus a fost folosit, de cei care au cumpărat acest produs, pentru a sparge conturile de pe această platformă ale mai multor politicieni.

După ce o investigaţie recentă a scos la iveală operaţiuni ample de spionaj cibernetic, desfăşurate împotriva unor politicieni, jurnalişti ori militanţi pentru apărarea libertăţilor civile, WhatsApp intervine şi acuză, din nou, compania israeliană NSO Group, producătorul softului Pegasus.

Investigația vorbea de un atac în masă ce a vizat în jur de 50.000 de numere de telefon, dar cei de la NSO Group au susținut  că cifra este exagerată şi că modul în care este folosit softul pe care-l vinde este doar responsabilitatea clienţilor.


Şeful WhatsApp, Will Cathcart, a confirmat, printr-o declarație citată de News.ro, că mai mulţi politicienii au fost vizaţi şi prin intermediul celei mai populare aplicaţii de comunicare, scrie.

Aceştia ar fi fost printre ţintele unui atac mai amplu, din 2019, când software-ul Pegasus a fost folosit pentru spargerea a aproximativ 1.400 de conturi de WhatsApp.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

WhatsApp a dat atunci în judecată compania israeliană NSO Group, pentru că a înlesnit atacurile, prin vânzarea software-ului Pegasus unor regimuri autoritare, care l-au folosit pentru spionarea criticilor.

Cathcart mai spune că, având în vedere cele 1.400 de conturi WhatsApp vizate, este posibil ca cifra de 50.000 de telefoane spionate, să fie aproape de adevăr.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: