marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2020

Senatul a adoptat miercuri un proiect cu facilităţi fiscale acordate conducătorilor auto care îşi desfăşoară activitatea în domeniile transport de călători şi transport de marfă – scutirea de la plata impozitului pe venit (precum în cazul programatorilor și al cercetătorilor) și diminuarea cu 3,75% a contribuțiilor de asigurări sociale.

În favoarea propunerii legislative au votat 83 de senatori, 11 au fost împotrivă şi 30 s-au abţinut. Proiectul urmează să treacă și prin votul Camerei Deputaților, forul decizional.

„O primă măsură de suport care poate fi acordată şoferilor profesionişti este ca aceştia să beneficieze de subvenţionarea impozitului pe venit, asemenea persoanelor care lucrează în industria de IT”, se arată în expunerea de motive ce însoțește proiectul inițiat de un grup de senatori PSD.


Doumentul propune scutirea de la plata impozitului pe venit a persoanelor fizice angajate cu contract individual de muncă în funcţia de şofer sau conducător auto, care desfăşoară activităţi în domeniul transportului de călători sau transportului de marfă, pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor.

De asemenea:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Până la data de 31 decembrie 2018, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în domeniile de transport de călători sau de marfă, cota contribuţiei de asigurări sociale se reduce cu 3,75 puncte procentuale”, se mai arată în propunerea legislativă.

Reamintim că, tot miercuri, prin Camera Deputaților a trecut un proiect de lege ce acordă un stimulent de risc de 2.000 de lei profesorilor și de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din școli, pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: