duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2017

O platformă de eLearning, cu 12 module de curs care redau tot atâtea principii de bună guvernare, va fi noul instrument prin care Bruxelles-ul va promova în rândul aleșilor și funcționariilor din administrațiile locale acest set de principii.

SIVECO România- cu o experiență de 15 ani în domeniul eLearning și cu proiecte în 27 de țări- anunță joi că va dezvolta și implementa această platformă de eLearning, precum și un curs complet privind buna guvernare la nivel local. Siveco va asigura atât găzduirea, cât și mentenanța platformei.

Proiectul este implementat în cadrul Parteneriatului pentru Bună guvernare (PGG), între Consiliul Europei și Uniunea Europeană, vizând în special țările est-europene ale PGG (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus).


Proiectul se axează pe cele 12 Principii Europene privind Buna guvernare Democratică și „Eticheta Europeană privind Excelența în Guvernanță” (cunoscută sub numele de „ELoGE”) emisă de instituția din Strasbourg.

Scopul acestui proiect este de a sprijini procesul în desfășurare al administrației locale din țările participante pentru a promova comportamentul etic al reprezentanților aleși în regiuni și pentru a contribui la îmbunătățirea managementului financiar și al resurselor umane al administrațiilor locale, pe baza standardelor europene și ale proceselor de benchmarking.

Potrivit Consiliului Europei, principiile de bună guvernare sunt după cum urmează:

 • Desfășurarea corectă a alegerilor, reprezentarea și participarea
 • Receptivitatea
 • Eficiența și eficacitatea
 • Deschidere și transparență
 • Statul de drept
 • Conduita etică
 • Competența
 • Inovarea și deschiderea pentru schimbare
 • Dezvoltarea durabilă și orientarea pe termen lung
 • Management financiar solid
 • Drepturile omului, diversitatea culturală și coeziunea socială
 • Responsabilitatea

Obiectivul principal al proiectului este de a-i sprijini pe aleșii administrației locale din regiunile UE și pe oficialii din administrațiile locale să fie informați, să învețe și să fie certificați, să comunice și să facă schimb de bune practici prin intermediul platformei eLearning, sporind astfel eficiența în aplicarea regulamentelor UE / CoE și crearea unei baze de resurse la nivel european, pentru formarea profesională a personalului din administrație.


Cursurile de eLearning vor fi concepute pentru a fi utilizate în diferite contexte de învățare sincronă sau asincronă, destinate trainingului online sau de tip „blended learning”, care permit fie utilizarea independentă, fie asistată de un instructor. Este un nou stil de învățare, care mărește atractivitatea și eficiența suportului de curs, stimulând gândire critică.

Resursele digitale dezvoltate de SIVECO Romania vor fi puse la dispoziția utilizatorilor autorizați și vor putea fi accesate online de pe orice dispozitiv.

“Echipa de experți români, care a dezvoltat biblioteca de eContent AeL, premiată la World Summit Awards, are o experiență vastă în domeniul IT & C în cadrul proiectelor educaționale la nivel național și internațional. SIVECO are, de asemenea, o echipă de management de proiect care a fost de mai multe ori premiată cu Premiul Internațional de Excelență al Proiectului IPMA”, declară Ștefan Morcov, Vicepreședinte în cadrul SIVECO România.

„Dezvoltarea Platformei eLearning a Consiliului Europei privind buna guvernare la nivel local” este primul proiect pe care SIVECO îl dezvoltă pentru Consiliul Europei, dar nu este primul proiect pentru o organizație europeană.

În ultimii 10 ani, SIVECO a furnizat servicii IT direct organizațiilor Comisiei Europene, fiind singura companie românească care a reușit deocamdată această performanță. Între beneficiari se numără: DG TAXUD (Direcția Generală Impozitare și Uniune Vamală), DG JUST (Direcția Generală Justiție și Consumatori a Comisiei Europene), CHAFEA (Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimentație), DG CONNECT (Direcția Generală Europeană a Rețelelor de Comunicații, Conținut și Tehnologie), EuropeAid (Oficiul de Cooperare al Comisiei Europene).

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluții IT şi proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul Comunității Statelor Independente.

Organizaţie reconstruită pe model european, cu centre de competenţă unice şi specialişti competitivi la nivel internaţional, SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice. În ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi soluţii inovative, adaptate actualului model de business al organizaţiei, vizând extinderea către noi pieţe şi categorii de beneficiari.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: