joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2017

Federaţia sindicală „Solidaritatea Sanitară” se opune mutării contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului şi invitând salariaţii din Sănătate să i se alăture la acţiunile de protest pe această temă, potrivit unui comunicat al organizaţiei citat de Agerpres.

„Mutarea contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatorului este o înşelătorie la adresa salariaţilor din sectorul bugetar, Guvernul intenţionând să-i păcălească cu o falsă creştere salarială, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunţă opoziţia faţă de această măsură, invitând salariaţii din Sănătate să i se alăture la acţiunile de protest pe această temă”, se spune în comunicat.

Federaţia menţionează că primul pas al acestor acţiuni îl constituie Petiţia publică iniţiată împotriva acestei măsuri, ce poate fi găsită la adresa http://solidaritatea-sanitara.ro/impozite/, ea constituind o formă de pregătire a altor forme de protest.


„Denunţăm astfel public intenţia ascunsă a Guvernului de „a fura” creşterea salariilor cu 25% (anunţată pentru 1 ianuarie 2018): după ce această creştere a fost aprobată prin art. 38, alin. 3, lit. a) din legea nr. 153/2017, Guvernul intenţionează să o anuleze prin intermediul proiectului de act normativ ce vizează transferul contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului. A prezenta ca o creştere salarială mutare contribuţiilor angajatorului în salariul brut, adică a creşte salariul brut fără a creşte salariul net, în condiţiile în care anunţi această măsură ca fiind o creştere salarială este o înşelătorie”, se arată în comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară”amintește că, „în această perioadă, se negociază Contractul colectiv de muncă la nivel de sectorul bugetar Sănătate, acţiune care oferă posibilitatea unei greve legale. Reamintim guvernanţilor pe această cale că există deja mai multe nemulţumiri legate de drepturile pe care salariaţii riscă să le piardă, un număr semnificativ de angajaţi exprimându-şi deja disponibilitatea de a ne sprijini prin intermediul unor forme de protest. De asemenea, nemulţumirea salariaţilor este accentuată de poziţia Guvernului pe tema elaborării unui nou Regulament de sporuri, ce riscă să conducă la semnificative pierderi salariale, existând intenţia clară a participării la proteste pe această temă”, se spune în comunicat.

De asemenea, Federaţia menţionează că ansamblul acestor acţiuni de protest, care a adunat deja un număr de peste 11.000 de semnături, arată existenţa unui grad semnificativ de nemulţumire a angajaţilor din Sănătate faţă de o serie de măsuri ale Guvernului, acesta riscând să ia forma unui protest ce ar putea bloca întregul sistem public de sănătate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: