luni

17 iunie, 2024

1 aprilie, 2011

Liderul confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis joi  recursul procurorilor anticorupţie în acest sens.

Autosuspendat din funcţiile sindicale, Petcu s-a prezentat la Direcţia Cercetări Penale, după decizia instanţei.

Cred cu tărie în dreptatea mea şi sper să mă întorc cât mai repede între ai mei. Am făcut atâta bine în ăştia 20 de ani, nu mă aşteptam la aşa ceva”, a declşarat Petcu, citat de Mediafax.


Petcu este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru presupuse infracţiuni de luare de mită în formă continuată.

Procurorii susţin că “în perioada anilor 2009-2010, inculpatul Petcu Marius Grigore, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări”.

Firma respectivă trebuie să construiască un centru de recreere la Snagov, în valoare de circa 2,8 milioane de euro, fără TVA.

“Contractul are ca obiect executarea obiectivului Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov, preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fără TVA”, a precizat DNA.


Procurorii susţin că Petcu ar mai fior primit şi o vilă de 200.000 de euro, situată la Predeal, drept mită pentru ca firma respectivă să mai primească o lucrare.

“De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Petcu Marius Grigore a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare”, se arată în comunicat.

Pe 24 martie, Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011, menţionează DNA.

Inculpatul a susţinut banii primiţi de la omul de afaceri Petre Scrieciu reprezentau returnarea unui împrumut acordat de liderul sindical.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: