Siegfried Mureșan: Toată UE așteaptă demiterea guvernului Dăncilă, nominalizările făcute până acum nu vor fi acceptate - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Siegfried Mureșan: Toată UE așteaptă demiterea guvernului Dăncilă, nominalizările făcute până acum nu vor fi acceptate

6 octombrie, 2019

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, duminică, la Focşani, că nicio nominalizare de comisar european trimisă de Viorica Dăncilă la Bruxelles nu va fi acceptată. ”Este un guvern cu zero credibilitate și toată Uniunea Europeană așteaptă demiterea sa”, afirmă Siegfried Mureșan.

„Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu voi fi acceptate niciuna. Vă spun că CE preferă să intre cu întârziere mai degrabă, decât să aibe un PSD-ist în rândurile sale. Dan Nica nu va ajunge niciodată comisar european fiindcă are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a văzut încercând să împiedice ridicarea imunităţii parlamentare în cazul domniei sale când procurorii au cerut anchetarea într-un dosar”, a spus, într-o conferinţă de presă, Siegfried Mureşan.

El a susţinut că Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu mai are credibilitate la nivel european.


„Toată Uniunea Europeană aşteaptă demiterea Guvernului Dăncilă. Guvernul condus de Viorica Dăncilă este văzut la nivel european ca un guvern disfuncţional, un guvern care şi-a pierdut legitimitatea la momentul la care şi-a pierdut partenerul de coaliţie şi majoritatea parlamentară. Este un guvern cu zero credibilitate şi este un guvern care nu poate obţine nimic pentru români în Uniunea Europeană şi de aceea toată Uniunea Europeană aşteaptă demiterea acestui guvern prin moţiunea de cenzură”, a afirmat Siegfried Mureşan, citat de Agerpres.

Potrivit europarlamentarului PNL, în această vară Viorica Dăncilă a fost mai preocupată să devină preşedinte al PSD şi candidat la prezidenţiale decât să negocieze o poziţie importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană.

„Cât de puţină credibilitate are Guvernul Dăncilă şi Viorica Dăncilă însăşi la nivel european aţi putut vedea în procedura de numire a comisarului european din partea României. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni. Ea s-a luptat doar cu lipsa ei de integritate, cu lipsa de competenţă, cu lipsa de credibilitate şi a pierdut. (…) Pentru poziţia de comisar european din partea României nu a trebuit să batem pe nimeni. Este o poziţie alocată României, o poziţie care se cuvine ţării noastre. Singurul lucru pe care trebuia să îl facem este să prezentăm un candidat sau o candidată competentă, integră, iar Viorica Dăncilă, astă vară, în loc să negocieze cu Uniunea Europeană o poziţie importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană, a fost preocupată să ajungă preşedinta PSD, a fost preocupată să ajungă candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi de aceea acest eşec al domniei sale”, a susţinut europarlamentarul PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan s-au aflat duminică, în Vrancea, unde au avut discuţii cu simpatizanţii partidului.


Audierile candidaților propuși de statele membre și desemnați de Ursula von der Leyen pentru posturile de comisar european se încheie marți, 8 octombrie. România este singurul stat membru UE care nu are deocamdată un candidat clar acceptat de președintele-ales și, mai important, un portofoliu securizat.

După respingerea Rovanei Plumb la primul filtru din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a anunțat că îl susține pe Dan Nica, reacțiile de la Bruxelles fiind negative.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Varianta de rezervă a PSD este Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE și membru de partid din 2004, care nu are însă niciun fel de expertiză în domeniul repartizat teoretici României- Transporturi.

Viorica Dăncilă a refuzat să se consulte cu președintele Iohannis asupra nominalizării persoanei susținute pentru a ocupa un loc în echipa Ursulei von der Leyen. Niciunul dintre cei nominalizați de guvern nu a fost audiat în prealabil în Parlamentul României.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr