vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2018

Luptele interne din PSD şi schimbările repetate la nivel guvernamental au dus la blocarea finanţărilor pentru proiectele dedicate Centenarului, acuză senatorul PNL de Iaşi Iulia Scântei, membru în Comisia specială parlamentară pentru celebrarea Marii Uniri.

Suntem în luna martie şi nu s-a întâmplat nimic până acum. Nu s-au pus în aplicare mai multe proiecte naţionale care erau programate.

Luptele interne din PSD, desele schimbări de miniştri şi secretari de stat la Ministerul Culturii, ultimul schimbat fiind chiar coordonatorul Departamentului Centenar al Ministerului, au blocat orice finanţare a proiectelor importante, naţionale sau locale.


Niciunul din cele 2.048 de proiecte selectate de minister nu a primit finanţarea, deşi a intrat în vigoare Legea nr.57/2018 privind aprobarea măsurilor organizatorice ale administraţiei publice centrale pentru Centenarul Marii Uniri. Nu există nicio viziune naţională guvernamentală, nu există finanţări şi proiecte concrete în derulare„, a spus Iulia Scântei.

Senatorul liberal a criticat și faptul că judeţul Iaşi a pierdut şase milioane de lei, bani alocați de guvern anul trecut pentru desfăşurarea în municipiu a unor acţiuni dedicate Centenarului.

Iulia Scântei a spus că nici în acest an conducerea Consiliului Judeţean Iaşi nu a obţinut vreo finanţare.

Senatorul PNL a propus organizarea la Iaşi a unei sesiuni solemne a Parlamentului României dedicată Centenarului şi a mai multor expoziţii.


Scântei a anunţat că oraşul Iaşi va primi oficial titlul de „Oraş Regal” din partea M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Castelul Peleş în luna mai 2018.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: