duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2018

Primul comunicat al guvernului condus interimar de către ministrul Apărării, Mihai Fifor, transmite, miercuri, decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat.

Premierul interimar, precizează comunicatul, a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea  ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial- transmite guvernul.


Chestiunea demiterii șefului Poliției a fost, cel puțin aparent, și cheia conflictului care a dus la demisia premierului Mihai Tudose. Aceleași propuneri au fost făcute de ministrul Carmen Dan, în urmă cu o săptămână, și premierului Mihai Tudose, care le-a refuzat. Acest refuz, dar mai ales justificarea acestora au stat la baza retragerii sprijinului politic acordat de PSD.

Contextul

Disputa între liderii PSD asupra persoanei care ocupă funcția de șef al Poliției Române a fost generată de cazul polițistului pedofil, care a rămas în cadrul Serviciului Rutier și a fost protejat de colegi și șefi în ciuda faptului că fusese autor al unei agresiuni sexuale produsă în 2016.

Până să fie schimbat din funcția de șef al Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu a întocmit un raport, la solicitarea premierului Tudose, în care a prezentat măsurile dispuse în cazul mușamalizării cazului, din care publicul a aflat că Şeful Poliţiei Capitalei şi adjunctul său au demisionat și că 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor de şeful Poliţiei Române, bănuiţi că, de-a lungul anilor, l-au protejat pe colegul lor reținut pentru pedofilie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În conflictul Tudose-Dan a căzut și capul consilierului ministrului de Interne, Valentin Rîciu, fost coleg cu polițistul pedofil și despre care s-a aflat, foarte probabil prin ”bunăvoința” uneia din părțile aflate în conflict, că are deschise 3 dosare penale.


Chestorul Cătălin Ioniță, cel care asigură interimar conducerea Poliției Române, are 41 de ani şi din 2016 este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: