duminică

26 mai, 2024

20 iunie, 2011

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost audiat, luni de procuorii Direcţiei naţionale Anticorupţie, în calitate de martor, după cum a susinut el.

El a menţionat că a fost întrebat în legătură cu termenul de ”şeful cel mare” pe care un angajat al ANAF l-a foslosit referitor la el, într-o convorbire telefonică interceptată într-un dosar de corupţie.

Am fost întrebat dacă sunt şeful cel mare. Da. Dacă luăm strict sensul că ANAF are în subordine atât vama, garda şi finanţele publice, aş putea spune că în cadrul instituţiei ANAF sunt şeful cel mare. Nu cred că putem vorbi aici de corupţie atunci când se vorbeşte de şeful cel mare”, a susţinut Blejnar.


De asemenea, şful Fiscului a negat că ar fi fost rugat de senatorul Mircea Banias sau de altcineva să nu mai fie ostil cu anumite persoane.

Eu nu sunt ostil sau neostil cu persoane în funcţie de rugăminţi. Eu respect legea”, a subliniat şeful Blejnar.

Referitor la anchetele din Vama Constanţa, Sorin Blejnar a negat că avea informaţii privind nereglile de acolo, însă a precizat că a dispus oricum controale la punctul respectiv.

”Aveam anumite nemulţumiri legate de activitatea desfăşurată motiv pentru care am introdus auditul, am făcut anumite mutări disciplinare, conform competenţelor pe care le am eu sau şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor care este în subordinea mea ”, a spus preşedintele ANAF.


Sorin Blejnar a fost audiat timp de circa 3 ore la DNA referitor la cazul fostului şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Liviu Durbac, inculpat în acest doasr

”Noi avem întâlniri profesionale şi când spun de noi vorbesc de noi – organe ale statului. Eu îi chem periodic pe şefii birourilor vamale din ţară, regionalelor vamale, pe şefii de la Garda financiară, pe cei de la Fisc. Avem şedinţă comună şi punctăm anumite aspecte referitoare la obiectivele noastre de muncă”, a explicat Blejnar discuţiile sale cu Durbac.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: