duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2020

Lipsa de acţiune a Uniunii Europene cu privire la Belarus subminează credibilitatea politicii sale externe, a declarat ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius, potrivit unui interviu publicat duminică în ziarul britanic Financial Times.

UE trebuie să încurajeze democraţia şi să contracareze influenţa Rusiei în Belarus, a explicat Linkevicius în interviul citat de Agerpres, adăugând că blocul comunitar ar trebui să ofere ”ajutor concret” opoziţiei din Belarus.

„Uneori reacţionăm prea târziu şi măsurile noastre sunt fragmentate şi nu fac nicio impresie societăţii sau oamenilor de la putere”, a spus Linkevicius. „Poporul belarus nu ar trebui să se simtă părăsit”, a adăugat şeful diplomaţiei lituaniene.


În opinia oficialului de la Vilnius, UE ar trebui ceară sancţiuni, aşa cum au făcut Lituania, Letonia şi Estonia, împotriva preşedintelui Aleksandr Lukashenko şi a altor 29 de demnitari din Belarus.

Lidera opoziţiei din Belarus Svetlana Tihanovskaia a cerut ONU, vineri, să trimită o misiune internaţională de monitorizare în ţara sa pentru a documenta brutalitatea flagrantă a poliţiei împotriva protestatarilor majoritar paşnici, notează dpa.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Svetlana Tihanosvskaia, în vârstă de 37 de ani, a candidat împotriva preşedintelui în funcţie de peste un sfert de secol, Aleksandr Lukaşenko. Ea a ieşit a doua în scrutinul prezidenţial, în care potrivit numărătorii oficiale Lukaşenko a obţinut peste 80% din sufragii.

În Belarus au avut loc proteste în fiecare zi după alegerile de la 9 august, despre care opozanţii şi manifestanţii susţin că au fost fraudate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: