marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iulie, 2018

Legea privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va fi promulgată, iar angajatorii ar trebui să renunţe la bonusurile temporare, a declarat Ionuţ Mişa, fost ministru de Finanțe și acum preşedinte Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Cred că angajatorii trebuie să renunţe la bonusuri şi să treacă la creşterea salariului brut, pentru că nu se va schimba nimic”, a spus Ionuț Mișa la o conferinţă ZF.

Fostul ministru de Finanțe a lăudat ritmul încasărilor la contribuțiile sociale:


„E un element benefic pentru buget, cu avantaje şi la angajator, şi la angajat. Eu nu cred că se mai schimbă ceva, sunt absolut convins că legea va fi promulgată”, a spus Ionuţ Mişa, citat de ZF.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În fapt, creșterea încasărilor din contribuții se explică tocmai prin transferul acestora la angajat și raportarea la un salariul brut mărit.

Raportul dintre încasările la buget din contribuții și cele din impozitele indirecte s-a schimbat de la 28,9% respectiv 34,4% din total încasări pe primele 5 luni din 2017, la 34,7% contribuții din total încasări şi doar 32,3% impozite indirecte.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: