duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2020

Ministrul Marcel Vela și colonelul Bogdan Enescu

Șefii Jandarmeriei Române vor fi chemați la DNA, săptămâna viitoare, fiind suspectați că în timpul stării de urgență și-au adăugat în mod fals ore suplimentare pentru a-și crește veniturile, conform unor unor surse Digi24. Prin aceste pontaje false, ei ar fi încasat încasat ilegal 80.000 de lei.

Dosarul a fost deschis de procurorii anticorupție în urma unei sesizări a Corpului de Control al Ministerului de Interne.

În luna iulie au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi – colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea și-ar fi aprobat ilegal ore suplimentare de muncă.


Conform unor surse, șeful Jandarmeriei ar fi primit în plus 40.000 de lei, iar ceilalți doi colegi de dosar penal 20.000 de lei, fiecare.

Acuzația din dosarul în care cei trei sunt așteptați săptămâna viitoare la DNA este de uzurpare a funcției.

Colonelul Bogdan Enescu a fost numit în funcție în decembrie 2019, fiind descris de ministrul de Interne Marcel Vela ca„un om fără pată” și fără legătură cu mitingul din 10 august.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ionuț Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române, este acuzat de abuz și alte infracțiuni, în cazul reprimării protestului din 10 august 2018.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: