joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2017

Elena Petraşcu, director general interimar al Poștei Române, a făcut plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), împotriva fostei conduceri a companiei şi a celei a filialei broker de Asigurare.

Acuzațiile vizează mai multe nereguli, printre care deturnare de fonduri, identificate de corpul de control al conducerii Poștei la broker de Asigurare, potrivit News.ro.

Plângerea penală se îndreaptă inclusiv împotriva împotriva lui Alexandru Petrescu, fost director general al Poştei şi, pentru perioade scurte de timp, ministru pentru Mediul de Afaceri, respectiv al Economiei.


Este vizat şi Dante Stein, fost consilier onorific al premierului Victor Ponta şi fost preşedinte CA al Poştei

Principala neregulă găsită este că banii destinaţi majorării capitalului social al filialei broker de asigurare cu 1,8 milioane lei nu au fost folosiţi în acest scop, ci pentru plata salariilor, printre altele.

„În anul 2015, Consiliul de Administraţie al companiei a hotărât majorarea capitalului social al filialei cu 1,8 milioane lei, în două tranşe a câte 900.000 lei, în martie 2015 şi în septembrie-decembrie 2015 (când director general era Alexandru Petrescu, n.r.). Deşi banii s-au dat cu destinaţia precisă de majorare a capitalului social a acestei filiale, această capitalizare nu a fost pusă în practică”, a declarat Elena Petraşcu într-un interviu pentru News.ro.

Relansarea filialei broker de asigurare ar fi o şansă de venituri și de relansare pentru Poştă, asemeni modelului italian, consideră Elena Petraşcu.


Corpului de control al Poştei la broker de asigurare i s-a prezentat „un raport din care reiese inclusiv culpa CA-ului de la Poştă. Fiind vorba de o filială a companiei, consiliul de administraţie avea obligaţia să urmărească procesul respectiv după o perioadă anume, să vadă dacă s-a finalizat sau nu capitalizarea”, a spus Elena Pătrașcu.

Din raportul corpului de control a reieşit că fostele conduceri se fac vinovate de faptul că acea capitalizare a Brokerului nu a mai avut loc: Alexandru Petrescu, Andrei Stănescu, Viorel Motoroiu, Cătălin Radu, Benoit Pleska, Dante Stein, Bogdan Patriniche, Bogdan Matei, potrivit News.ro.

Poşta a făcut plângere penală şi către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Poşta a avut săptămâna trecută o şedinţă a consiliului de administraţie, în care a solicitat o nouă majorare a capitalului social, cu 1,5 milioane lei.

Elena Petraşcu l-a schimbat în această săptămână pe Andrei Stănescu din funcţia de membru în board-ul Broker-ului, pe care îl consideră unul din vinovaţii de faptul că acea capitalizare nu a mai avut loc, întrucât nu şi-a respectat contractul de mandat.
Viorel Motoroiu și Cătălin Radu au demisionat la rândul lor din postul de membru CA al broker de Asigurare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: