Șefa Institutului de Sănătate Publică s-a aflat în incompatibilitate, potrivit ANI - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Șefa Institutului de Sănătate Publică s-a aflat în incompatibilitate, potrivit ANI

16 iunie, 2020

Simona Pârvu (foto), actual director general al Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu, a fost declarată în incompatibilitate pentru perioada în care, precizează Agenția Națională de Integritate (ANI), aceasta a deținut simultan funcțiile de șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat și angajată la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Simona Pârvu a fost numită director general al INSP în 22 noiembrie 2019.

Ea „a deţinut şi exercitat simultan funcţia publică de conducere (şef serviciu) la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman (coordonator naţional formare – cod COR 112029 manager, în cadrul Proiectului «Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern» Cod My SMIS 106519), încasând un venit net în sumă de 20.110 lei”, explică ANI într-un comunicat.


Șefa INSP a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care stabilește că funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ea a deținut poziția de șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat în perioada 1.02.2016 – 18.03.2019, iar în ianuarie 2018 a fost admisă expert în cadrul proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern!” Cod My SMIS 106519.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, prevede legea.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr