miercuri

17 iulie, 2024

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

19 iulie, 2022

Marți, 19 iulie, se lansează programul de granturi Start-Up Nation – ediția 3, prin care noile afaceri vor putea obţine fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Solicitanții pot completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul de înscriere, cu profilul, userul şi parola generate, începând cu ora 10.00, pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, spune MAT.

Lansarea a fost amânată de mai multe ori și pentru că sunt probleme de finanțare. Din bugetul total de 2,2 miliarde de lei, MAT nu are decât 520 de milioane de lei.


Înscrierile se vor putea efectua exclusiv online, până la începutul lunii septembrie, cu anumite costuri. Solicitanții trebuie să cumpere „două plăcuţe informative care vor fi plasate astfel:

  • o plăcuţă în interiorul spaţiului de la locaţia de implementare a proiectului (indoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru vizitatori (recepţie, secretariat, loc de aşteptare etc) şi
  • o plăcuţă în exteriorul spaţiului de la locaţia de implementare a proiectului (outdoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru clienţi, pe lângă spaţiul unde se desfăşoară activitatea (faţada stradală, intrare în clădire etc), potrivit sursei citate.

Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.

Condițiile granturilor

Solicitanții care îşi asumă crearea şi menţinerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) pot obţine maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Cei care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă prin intermediul programului Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – vor putea beneficia de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.


Bugetul alocat acestei schemei de minimis în acest an, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520 milioane lei, din care 500 milioane lei pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 20 milioane lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora.

Solicitanții nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului.

***

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: