duminică

21 aprilie, 2024

17 februarie, 2021

Reorganizarea spitalelor din rețeaua Covid-19 astfel încât în aceste unități să fie tratați și bolnavi cu alte patologii a fost discutată miercuri de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin videoconferință, cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică din județe.

Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea accesibilității la serviciile medicale pentru pacienții non-Covid și creșterea calității serviciilor oferite, precizează un comunicat al instituției.

În prezent se derulează un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor Covid-19 și de a organiza circuite separate pentru pacienții cu coronavirus și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru acești bolnavi.


„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, citat în comunicat.

În urmă cu aproape un an, după declanșarea pandemiei, Ministerul Sănătății a decis ca spitalele în care sunt internați pacienții cu COVID-19 să trateze exclusiv această patologie, ceea ce a îngreunat accesibilitatea pentru bolnavii cu alte patologii, inclusiv pentru bolnavii cronic.

 

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: