vineri

24 mai, 2024

16 iunie, 2011

Gazele naturale se vor scumpi, însă Guvernul susţine că vor fi afectaţ mai puţin consumatorii casnici, în următoarele 9 luni, datorită unei ordonanţe de urgenţă adoptate în şedinţa de joi a Executivului.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de guvern stabileşte, pentru perioada iulie 2011-martie 2012, o structură de amestec de gaze naturale import-intern, în care ponderea cantităţilor de gaze naturale din import, în amestecul lunar de gaze naturale să fie stabilită astfel încât, pentru consumatorii casnici şi producătorii de energie termică destinată consumului populaţiei, preţurile finale reglementate să rămână constante, susţine Executivul.

”Urmare a acestei măsuri, în perioada iulie 2011 – martie 2012, preţul gazelor naturale destinate consumului populaţie nu va fi majorat”, se mai arată într-un comunicat al palatului Victoria.


Astfel, potrivit ordonanţei de urgenţă, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei va stabili structurile de amestec gaze naturale (import-intern) pentru cele două segmente de piaţă create şi va monitoriza consumul de gaze pentru fiecare segment, a precizat sursa citată.

Practic, prin mecanismul instituit se segmentează pieţa de gaze naturale între consumatorii casnici şi producţia de energie termică destinată consumului populaţiei, pe de o parte, iar, pe de altă parte, restul consumatorilor de gaze naturale.

În urma negocierilor cu FMI şi Comisia Europeană, România are prevăzut un calendar de eliminare a preţurilor reglementate la gazele naturale până în anul 2015.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: