8 noiembrie, 2021

elevi scoala rural

Ministerul Educației a revenit asupra noilor reguli privind funcționarea școlilor și va introduce o excepție: în școlile din localitățile unde incidența Covid-19 este sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, rată calculată la două săptămâni, va fi permisă reluarea cursurilor cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Condiționarea de un prag de cel puțin 60% din angajați vaccinați anti-Covid îi afectează în special pe elevii din rural, unde acoperirea vaccinală este mult mai redusă, dar unde și posibilitățile de face cursuri online sunt mult diminuate, din cauza lipsei echipamentelor și a internetului.

Confruntat cu situația absurdă în care școli din localități fără niciun caz recent de Covid-19 erau obligate să funcționeze în varianta online, minsitrul Educației a anunțat luni că va propune ministrului Sănătății și CNSU această derogare de la Ordinul comun semnat vineri.


Reamintim că rata de vaccinare în rural se situa până în urmă cu o lună în jurul mediei înregistrate în urban.

Pentru această săptămână, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Digi24, școlile vor funcționa după regulile actuale.

„Peste 2 milioane de elevi și preșcolari au putut merge astăzi cu prezență fizică pe baza unei rate de 60%. Apreciez înțelegerea acelor profesori care au înțeles cât de importantă este vaccinare. Într-o săptămână numărul școlilor cu rată de peste 60% a crescut cu 1.000.

În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici foarte mulți vaccinați să poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare. (…) Această propunere este o tranziție către normalitate, normalitatea este aceea în care toți copiii merg la școală sau la grădiniță.


Săptămâna asta lucrurile se desfășoară după regulile cunoscute. Nu pot să dau niciun orizont de timp, pentru că decizia trebuie analizată de către Ministerul Sănătății și apoi de către CNSU.”

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: