fbpx Modifica setari cookieuri

La obiect

Alarmă în Indexul BM: Copiii români nu vor atinge decât 58% din potențialul lor de productivitate

În medie, un copil născut acum în România va atinge doar jumătate din potențialul unui adult cu stare de sănătate bună și complet educat, atrage… Mai mult

17.09.2020

La obiect

O improvizație de 100 de milioane de euro: cel mult 7% din călătorii de pe Aeroportul Otopeni pot folosi trenul special din Gara de Nord la orele de vârf

Mult așteptatul tren care face legătura între Gara de Nord din Capitală și Aeroportul Otopeni, și care ar urma să fie pus în funcțiune lunile… Mai mult

17.09.2020

Chestiunea

Construcțiile după 7 luni, cu 20% peste nivelul din 2019. Totuși, la locuințe noi s-ar impune actualizarea taxării

Potrivit datelor comunicate de INS, pe primele 7 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 18,1% în serie brută și cu 20%… Mai mult

16.09.2020

Europa

Indicii despre cum va arăta cadrul referitor la salariul minim în UE: “Salariile de dumping distrug demnitatea muncii” – Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miercuri, în discursul ei privind starea Uniunii Europene, că executivul de la Bruxelles va propune actul… Mai mult

16.09.2020

Școală + Management Responsabil + Implicare mediul de afaceri = Începerea normală a cursurilor

de Razvan Diaconu , 14.9.2020

Anul școlar a început, fără ca școlile să primească tabletele promise de Ministerul Educației pentru elevii din familii cu venituri mici. Întrucât nici administrațiile locale, în subordinea cărora se află unitățile de învățământ, nu au venituri suficiente în contextul epidemiei de Covid-19, mai ales în zonele rurale, directorii unor școli au apelat la mediul de afaceri pentru a putea face unui eventual scenariu roșu.

Un astfel de exemplu este Școala gimnazială Ion Buteanu din comuna Buceș, județul Hunedoara, unde directorul Bogdan Mihai Ștefan a început “achizițiile” încă din primăvară.

Situația epidemiologcă din localitate este bună, cu o incidență sub cea națională, motiv ce a determinat Consiliul de Administrație să opteze pentru o redeschidere a cursurile în cea mai eficientă formulă, cea din scenariul verde, cu lecții predate la clasă și toți copiii prezenți.

La solicitarea părinților, spune directorul, în curând se va trece însă în scenariul galben, cu o parte a elevilor participanți la lecții prin intermediul online-ului.

“Suntem destul de bine echipați din punct de vedere al tehnologiei, așa încât un număr mic de elevi va continua cursurile în sistem hibrid, de acasă”, la solicitarea părinților și pentru a testa eficacitatea acestei metode, în condiții optime, a explicat directorul, pentru cursdeguvernare.ro.

Mini-studiouri în fiecare clasă

Tabletele promise de autorități nu au sosit, dar Școala gimnazială Ion Buteanu poate acoperi pe moment un sistem mixt de învățare, după ce directorul a apelat la mai multe firme, după izbucnirea epidemiei de coronavirus.

“Nu am știut ce se întâmplă, am plecat de la ideea că nu cunoaștem care va fi evoluția epidemiei și am știut că niciodată nu am avut manuale la începutul anului. Așa încât am început să solicit sprijinul unor firme, din Cluj, din București, din Timișoara. Unele ne-au mai ajutat și în trecut, precum Bitdefender. Varianta era să rămânem simpli spectatori. Zona Bradului nu este foarte bogată, de aceea apelez la firme mari din alte localități”, a explicat Bogdan Mihai Ștefan (foto).

Școala are nouă clase și 151 de copii, dintre care 36 sunt la grădiniță.

Fiecare sală de curs, explică directorul, a fost transformată de Bitdefender într-un mini-studiou, dotat cu laptop, camera web full HD cu trepied, lavalieră, flipchart și tablă magnetică.

Fiecare profesor va conecta la laptop camera web și lavaliera și va putea transmite la parametri tehnici ridicați, prin intermediul platformei, toată lecția, în timp real, pentru elevii care participă de acasă la cursuri.

În paralel, mai spune directorul Școlii Ion Buteanu, după suspendarea cursurilor a fost optimizat semnalul Wi-Fi, printr-un proiect depus în cadrul competiției “Wireless campus”.

Carduri gratuite de la Telekom

De la Telekom, operatorul cu cea mai puternică rețea în zonă, școala din unitatea a primit 150 de cartele gratuite și 16 tabelete, care vor fi folosite în perioada următoare pentru testarea sistemului hibrid de școală.

Materialele didactice au fost descărcate de la Ministerul Educației și, deocamdată, în școală se folosesc două platforme.

Toți profesorii și toți elevii au conturi de Google Suite, cu catalog electronic, și au fost elaborate și procedurile pentru desfășurarea cursurilor online.

La fiecare clasă, dirigentele distribuie seara, pe grupul de Whatsapp al clasei, linkul pentru conectarea de a doua zi, explică directorul Bogdan Mihai Ștefan.

Nu criza coronavirus a obligat Școala gimnazială Ion Buteanu să găsească alternativă la pasivitatea statului. Colaborarea cu mediul de afaceri este mai veche și a permis tehnologizarea unității.

“Anul trecut, am mai dotat o clasă, de la învățământ primar, cu 12 calculatoare, cu ajutorul unei firme din Cluj”, spune directorul.

Laboratorul de informatică, conectat la internet, a fost înființat cu ajutorul companiei Bitdefender, care a oferit table smart, calculatoare și birouri, adaugă directorul Bogdan Mihai Ștefan.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 14.9.2020

Lăsați un comentariu


Stiri

Comerțul, singurul sector în care managerii anticipează o creștere a activității economice în următoarele trei luni

Vladimir Ionescu

Managerii din industrie, construcții și servicii preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producției, potrivit unui sondaj publicat luni de Institutul Național… Mai mult

Stiri

Profitul Registrului Auto Român va scădea până la 107 mil. lei în 2020 – buget rectificat

Adrian N Ionescu

Registrul Auto Român (RAR) estimează o scădere de 9,5% a veniturilor totale, până la 401,8 milioane lei, şi cu peste 16,1% a profitului, până la… Mai mult

Stiri

O instanță a suspendat interdicția de descărcare a aplicației TikTok

Iulian Soare

Un judecător din Statele Unite (Carl Nichols, de la o instanță din Washington) a suspendat ordinul prin care administraţia Trump interzicea descărcarea aplicaţia chineză TikTok.… Mai mult

Stiri

Un mort a câștigat alegerile de la Deveselu – alegătorii l-au votat cu bună știință. Alegerile se repetă

Razvan Diaconu

Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, mort în 17 septembrie, din cauza COVID-19, ”a câștigat” alegerile locale 2020. Oamenii au mers cu lumânări la… Mai mult

Stiri

Alegeri locale 2020 – învingătorii marilor orașe

Razvan Diaconu

Pe măsură ce devin disponibile rezultatele parțiale apar și surprizele alegerilor locale: Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primăria Timișoarei în favoarea candidatului USR-Plus,… Mai mult

Stiri

Harta politică a alegerilor locale: cine a câștigat Consiliile Județene, structura noului Consiliu General al Capitalei

Razvan Diaconu

La președinția consiliilor județene, PSD are reprezentanți în 20 de județe, PNL a câștigat în 17, iar UDMR în patru. La alegerile locale din 2020… Mai mult

Stiri

A căzut baronul Oprișan – Cătălin Dumitru Toma (PNL) a câștigat șefia CJ Vrancea

Razvan Diaconu

Cătălin Dumitru Toma (foto), senator PNL, va fi noul președinte al Consiliului Județean Vrancea, anunță Digi 24. Funcția de președinte CJ Vrancea a fost ocupată… Mai mult