miercuri

22 mai, 2024

15 iunie, 2011

Alianţa pentru o Românie Curată şi Societatea Academică Română au demarat redactarea Cărţii Albe a Bunei Guvernări, în cadrul unei dezbateri publice începute marţi.

”Din 2004, corupţia în România nu a scăzut, ci din contră a crescut. Se fac arestări în toate partidele şi la nivel destul de înalt, însă rămâne de văzut dacă anchetele sunt imparţiale. Rezultatul luptei anticorupţie nu este încă cel dorit. Alocările preferenţiale de fonduri se fac în continuare pe criterii politice, iar rolul nostru este acela de a construi un mecanism de consultare, prin care fiecare cetăţean să îşi spună părerea despre cum vede el guvernarea şi lupta anticorupţie”, a declarat preşedintele SAR, Alina Mungiu-Pippidi.

Cartea Albă urmează să fie conectată la noua Strategie Naţională Anticorupţie, elaborată de Ministerul Justiţiei.


În context, Alina Mungiu-Pippidi a reclamat faptul că toate cele trei partide care au dat primul-ministru din anul 2002, PSD, PNL şi PDL, au folosit în mod discreţionar Fondul de Rezervă al Guvernului, în beneficiul membrilor lor.

”Aproape în fiecare an, Parlamentul aprobă un anumit nivel al acestui Fond de Rezervă, iar Guvernul măreşte cuantumul de 5-6 ori, pe care îl distribuie apoi în teritoriu, fără a da nimănui socoteală”, a spus preşedintele SAR.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: