vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2017

Rusia a cerut discuţii la nivel înalt cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind blocarea împrumuturilor noi, cu ocazia reuniunii anuale a băncii de luna viitoare în Cipru, potrivit unor surse din BERD, citate de Reuters.

„Nu este vorba despre reluarea implicării berd în Rusia, ci dacă berd şi-a respectat propriile reglementări atunci când Consiliul de Administraţie a stabilit direcțiile politice” de oprire a finanțării unor proiecte noi, în 2014, susţin sursele Reuters.

Atunci Uniunea Europeană și întreg Occidentul au impus sancțiuni, din cauza anexării regiunii ucrainiene Crimeea.


Rusia a ridicat deja această problemă la Consiliul de Administraţie al BERD, dar discutarea ei la reuniunea anuală implică analiza de către miniştrii de Finanţe şi de şefii băncilor centrale care acţionează ca guvernatori ai BERD.

„Consiliul de Administraţie a ajuns la concluzia că banca a respectat reglementările, astfel că e greu de imaginat că situaţia se va schimba”, au conchis sursele Reuters.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: