marți

16 aprilie, 2024

27 martie, 2012

Consiliul naţional al Audiovizualului (CNA) a decis marţi cea mai dură sancţiune posibilă pentru OTV: să înjumătăţească perioada de licenţă a postului.

OTV avea licenţă până în aprilie 2013, iar sancţiunea lasă televiziunea lui Dan Diaconescu fără dreptul de a emite, de la 1 octombrie 2012.

Motivul sancţiunii este, potrivit CNA, publicitatea politică pe care Dan Diaconescu o face pentru Partidul Poporului (PP-DD), în afara perioadei prevăzute de lege.


Decizia s-a bazat pe monitorizarea postului în perioada 16-24 martie şi pe un raport de monitorizare privind asigurarea echilibrului politic pe post în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012.

Duritatea deciziei provinde din aceea că postul a mai fost sancţionat cu întreruperi ale emisiei cuprinse între 10 minute şi 3 ora, ultima astfel de măsură fiind luată acum două săptămâni. Toate aceste sancţiuni s-au dovedit inutile.

Legea audiovizualului prevede că un post tv poate fi sancţionat cu înjumătăţirea perioadei de licenţă doar după ce i-a mai fost întreruptă emisia de cel puţin două ori pentru 3 ore. Or OTV a acumulat de la autorizare până acum 7 astfel de sancţiuni.

Prezent la şedinţa CNA, Dan Diaconescu s-a apărat spunând că el nu este, aşa cum pretinde raportul de monitorizare, membru al PP-DD, că îşi face emisiunile în calitate de jurnalist, iar măsurile prezentate în emisiunile OTV sunt măsuri economice şi nu sunt parte a programului PP-DD. Oricum, a spus Dan Diaconescu, Antena 3 şi Realitatea Tv sunt mai dezechilibrate politic decât OTV.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: