duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2012

Consiliul naţional al Audiovizualului (CNA) a decis marţi cea mai dură sancţiune posibilă pentru OTV: să înjumătăţească perioada de licenţă a postului.

OTV avea licenţă până în aprilie 2013, iar sancţiunea lasă televiziunea lui Dan Diaconescu fără dreptul de a emite, de la 1 octombrie 2012.

Motivul sancţiunii este, potrivit CNA, publicitatea politică pe care Dan Diaconescu o face pentru Partidul Poporului (PP-DD), în afara perioadei prevăzute de lege.


Decizia s-a bazat pe monitorizarea postului în perioada 16-24 martie şi pe un raport de monitorizare privind asigurarea echilibrului politic pe post în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012.

Duritatea deciziei provinde din aceea că postul a mai fost sancţionat cu întreruperi ale emisiei cuprinse între 10 minute şi 3 ora, ultima astfel de măsură fiind luată acum două săptămâni. Toate aceste sancţiuni s-au dovedit inutile.

Legea audiovizualului prevede că un post tv poate fi sancţionat cu înjumătăţirea perioadei de licenţă doar după ce i-a mai fost întreruptă emisia de cel puţin două ori pentru 3 ore. Or OTV a acumulat de la autorizare până acum 7 astfel de sancţiuni.

Prezent la şedinţa CNA, Dan Diaconescu s-a apărat spunând că el nu este, aşa cum pretinde raportul de monitorizare, membru al PP-DD, că îşi face emisiunile în calitate de jurnalist, iar măsurile prezentate în emisiunile OTV sunt măsuri economice şi nu sunt parte a programului PP-DD. Oricum, a spus Dan Diaconescu, Antena 3 şi Realitatea Tv sunt mai dezechilibrate politic decât OTV.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: