miercuri

29 mai, 2024

28 octombrie, 2019

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat, în debutul ședinței de guvern de luni, că a pregătit un proiect de hotărâre privind creșterea salariului minim cu 100 de lei, însă proiectul nu va fi adoptat, ci pus în consultare publică.

Anunțul vine după ce, în urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă susținea că va crește salariul minim în următoarea ședință de guvern.

Guvernul Dăncilă va aproba însă alocarea de fonduri către primari, în ședința de luni. Factura totală: 400 milioane de lei.


„Continuăm să sprijinim comunitățile locale cu fondurile necesare finanțării proiectelor de dezvoltare precum și unei bune funcționări administrative. Confruntările politice nu trebuie să ducă la sincope în implementarea acestor obiective de investiții. Vom aproba astăzi în guvern alocarea fondurilor necesare pentru finanțarea PNDL 1 și 2. Sper ca viitorul guvern să continuie acest program”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a susținut săptămâna trecută că Guvernul Dăncilă nu are capacitatea de a adopta o hotărâre cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, şi a somat Executivul să nu adopte o astfel de decizie.

„Am pregătit mai multe proiecte pe care viitorul guvern să le poată adopta (…) Am făcut demersurile necesare ca salariul minim să fie majorat începând cu anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime cel puțin un an la 2.620 de lei lunar”, a spus luni, în debutul ședinței de guvern, Viorica Dăncilă.

Pe lângă hotărârea privind creșterea salariului minim, premierul Dăncilă a pregătit și alte hotărâri pentru viitorul Guvern.


 „Am pregătit proiectul de hotărâre de guvern și am asigurat fondurile necesară pentru plata ajutorului anual (pentru veteranii și văduvele de război) acordat pentru acoperirea unei părți din costul chieriei, energiei electrice, energiei termice. Este pregătit și postat în consultare proiectul prin care majorăm numărul lucrătorilor străini pe piața de muncă pentru anul viitor. Toate aceste proiecte au fost puse în transparență și sunt deschise consultării publice astfel încât viitorul guvern să le poată adopta într-un timp cât mai scurt” a spus premierul demis.

Premierul demis Viorica Dăncilă a mai anunţat, la Palatul Victoria, că pe agenda şedinţei de guvern de luni există o informare cu privire la măsurile luate pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Ea a susţinut că Guvernul are în vedere creşterea numărului de secţii de votare din străinătate la 835.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: