marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2016

salariu-net-Salariul mediu net a ajuns în septembrie la 2,094 lei, în creştere cu 0,9% faţă de luna precedentă.

Cele mai mari câştiguri salariale sunt înregistrate în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (5.737 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.265 lei).

Față de septembrie 2015, salariul mediu net a crescut cu 14,2%, iar indicele câştigului salarial real a fost de 114,9%.


Indicele câştigului salarial real a fost de 159,9% în septembrie 2016 faţă de luna precedentă faţă de luna octombrie 1990, cu 1,5 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna august 2016.

Salariul mediu net a fost mai mare în septembrie faţă de august în majoritatea activităţilor din sectorul economic.

Cele mai semnificative creşteri s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, cu 20,6% şi în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, cu 11,2%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Creşterile s-au datorat primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite, pentru „Ziua petrolistului”), drepturilor în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte).


Pe locurile următoare s-au situat veniturile din activităţi de servicii anexe extracţiei, fabricarea produselor din tutun, activităţi de editare, fabricarea băuturilor (între 4,5% şi 7,0%), precum şi din activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), cercetare-dezvoltare, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, alte activităţi industriale, tăbăcirea şi finisarea pieilor (între 2,0% şi 4,5%).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: