joi

21 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2018

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, la Craiova, că au fost desemnaţi câştigătorii lucrărilor de proiectare şi execuţie a primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 58 de kilometri. Ministrul Lucian Șova a spus că acele companii, pe care nu le-a nominalizat, prezintă garanții că vor finaliza lucrările la timp.

„Astăzi au fost desemnate contractele pentru proiectare şi execuţie pentru drumul expres, în regim de autostradă, Craiova – Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de execuţie este de 36 de luni, iar perioada pentru garanţie este de şapte ani. (…) Pentru noi, pentru dumneavoastră este important să demarăm acest proiect, iar cei 58 de kilometri aferenţi tronsoanelor I şi II sunt convinsă că va duce la decongestionarea mult aşteptată a traficului în localităţile Balş şi Slatina”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de News.ro.

Anunțul a fost făcut alături de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, care a susţinut că nu există niciun risc ca procedura de atribuire a contractelor să se prelungească.


„Este vorba de două companii care, din punctul meu de vedere, prezintă garanţii că aceste lucrări vor fi făcute la timp. Vom traversa o perioadă de 10 zile în care vor putea fi depuse contestaţii, însă este încurajator faptul că cele care au fost depuse deja la CNSC au fost respinse, astfel încât, după părerea mea, nu există premise ca procedura de atribuire a acestor contracte să se prelungească. (…) Ne vom concentra atenţia ca lucrările să înceapă mai ales în zonele cele mai fierbinţi şi mă refer aici la Balş şi Slatina”, a spus Şova.

Ministrul a adăugat că şi managementul traficului în Balş va fi îmbunătăţit, în contextul în care CNAIR a finalizat procedura de achiziţie a unui sistem de semaforizare inteligentă.

Premierul Viorica Dăncilă a participat luni la deschiderea anului universitar la Universitatea din Craiova, apoi a mers să viziteze Fabrica de Avioane, fiind însoţită de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, şi de ministrul Transporturilor, Lucian Şova.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: