vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2016

iohannis ambasador rus kuzminPreşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri mai mulți ambasadori străini care au prezentat scrisorile de acreditare.

Noului ambasador al Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin (foto), șeful statului i-a transmis că pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în mod pragmatic și predictibil este necesară, pe lângă respectul pentru dreptul internațional, reconstruirea încrederii, potrivit unui comunicat al Adminsitrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a mai spus că România este deschisă dialogului bilateral cu Rusia, existând potențial și interese comune în diverse domenii, cum sunt cele ale cooperării economice sau culturale.


Noi ambasadori la București:

Ri Pyong Du – ambasador al Republicii Populare Democrate Coreene în România

José Miguel Menchaca – Republica Chile în România

Urs Herren – Elveția


Kevin Hamilton – Canada

José Arturo Trejo Nava – Statele Unite Mexicane

În cadrul primirii ambasadorului Coreei de Nord, șeful statului a abordat problematica stadiului relațiilor bilaterale și perspectivele acestora. În contextul testelor balistice recente, președintele Iohannis a subliniat importanța respectării depline a dreptului internațional și a obligațiilor internaționale relevante, precizează comunicatul Adminsitrației Prezidențiale.

„Cu ocazia discuției purtate cu ambasadorul Canadei, președintele Klaus Iohannis a mulțumit pentru participarea militarilor canadieni în cadrul măsurilor de reasigurare ale NATO pentru România, precum și la Marea Neagră și a invitat partea canadiană să continue această prezență, în contextul implementării deciziilor luate la Summitul NATO din iulie. Ambasadorul canadian a confirmat faptul că prezența militară canadiană în România, inclusiv prin prezență navală pentru exerciții în Marea Neagră, se va menține, în condițiile în care se păstrează riscurile la adresa securității Alianței”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește problematica vizelor, șeful statului a arătat că este necesar ca acest dosar să fie rezolvat cât mai curând, într-o manieră pozitivă pentru cetățenii români.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: