duminică

21 aprilie, 2024

18 ianuarie, 2017

Edward Snowden, fost consultant al serviciilor de informaţii americane, a primit dreptul de a rămâne în Rusia pentru alţi câţiva ani, a anunţat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit The Guardian.

„Dreptul de rezidenţă în Rusia al lui Snowden a fost prelungit cu câţiva ani”, a scris Zakharova pe Facebook.

Detalii au fost anunțate de avocatul rus al lui Snowden, Anatoly Kucherena, care a declarat pentru RIA Novosti, că permisul a fost extins cu 3 ani, până în 2020. Avocatul a mai precizat că, în 2018, Snowden va avea dreptul să ceară cetățenie rusă.


Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), este căutat de autorităţile americane după ce a dezvăluit mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA. Trăieşte în exil în Rusia din anul 2013.

Decizia autorităţilor ruse a fost anunţată la doar câteva ore după ce preşedintele în funcţie Barack Obama a comutat pedeapsa soldatului Chelsea Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru furnizarea de documente secrete către WikiLeaks, urmând să fie eliberat pe 17 mai 2017


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: