marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2021

Preoții, indiferent de cultul religios de care aparțin, și rudele pacienților cu coronavirus vor putea să-i viziteze în secțiile de Terapie Intensivă (ATI) în care sunt tratați acești bolnavi Covid-19, a anunțat joi ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a decis semnarea unui Ordin cu mai multe măsuri privind regulile din spitale referitoare la acești bolnavi.

Aparținătorii trebuie să poată să-și ia rămas bun de la rudele lor, a explicat Vlad Voiculescu, iar acest lucru este necesar să aibă loc în deplină siguranță, respectând mai multe măsuri de protecție sanitară.

Ordinul de ministru va conține mai multe prevederi cerute de Biserica Ortodoxă Română (BOR), pe care patriarhul Daniel le-a discutat deja cu premierul Florin Cîțu și care se referă la numărul de participanți la înmormântare, la verificarea dacă decedații Covid-19 sunt înmormântați îmbrăcați etc.


”Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Vor conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va contine modificări pe care MS le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie. Vorbim de un ordin din aprilie 2020, deci e vorba de un ordin de mai bine de un an de zile. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului”, a declarat Vlad Voiculescu, la finalul unei ]ntrevederi avute joi cu reprezentan’ii cultelor.

Îmbrăcarea decedaților din cauza noului coronavirus nu era interzisă, a declarat joi Vlad Voiculescu, dar aceasta a fost până acum practica generală de la morgă. „Nu scrie nicăieri în ordinul de ministru (în vigoare și care va fi modificat – n.red.) că oamenii nu trebuie să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat, e vorba de lipsa de bun simț”, a declarat Vlad Voiculescu.

Peste aproximativ o oră, ministrul și-a cerut scuze, întrucât informația era falsă. Ordinul de ministru aprobat anul trecut prevede înmormântarea fără haine a decedaților cu Covid-19.

Sicriele vor fi în continuare sigilate.

(Citiți și: „Premierul a cerut ministrului Sănătății un raport cu măsurile luate din decembrie pentru anticiparea valului 3 al epidemiei”)


Măsurile sunt impuse prin Ordin al ministrului Sănătății, dar acesta a explicat joi că a aflat abia acum câteva zile cele convenite de premier cu reprezentanții BOR.

 

 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: