marți

25 iunie, 2024

20 martie, 2012

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a eliberat pe Ioan Dascălu din funcţia de secretar de stat-şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi l-a numit în locul acestuia pe chestorul principal Petre Tobă, relatează marţi Agerpres.

Conform deciziilor emise luni, schimbările la vârful MAI au fost propuse de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Noul secretar de stat Petre Tobă a ocupat până în prezent funcţia de secretar general adjunct al MAI.


Anterior, Petre Tobă a fost şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, funcţie din care a fost demis, în noiembrie 2010, de către premierul de atunci, Emil Boc, în urma scandalului izbucnit la Piatra Neamţ, după asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, presupus lider al lumii interlope nemţene.

Tot în noiembrie 2010, pe lângă Tobă a fost demis şi chestorul Dan Fătuloiu din funcţia de secretar de stat-şef al Departamentului de Ordine Publică şi Siguranţă al MAI, după ce acesta a denunţat o presupusă tentativă de mituire a sa de către omul de afaceri Cătălin Chelu.

Atunci, Ioan Dascălu a fost numit în locul lui Dan Fătuloiu la şefia Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică al MAI, la propunerea ministrului de atunci, Traian Igaş.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: