marți

17 mai, 2022

Clotilde Armand: Romprest a acceptat să asigure salubrizarea la jumătatea preţului cerut la începutul anului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 august, 2021

romprest salubritateRomprest „a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 „la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului, a anunțat joi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe contul său de Facebook.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 – 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţa luni că prelungirea stării de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobată, iar reprezentanţii Primăriei şi ai Romprest urmează să prezinte peste două zile un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung.


Clotilde Armand susţinea în aceeaşi zi că Romprest a dat asigurări că nu mai „şantajează” autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare.
cele două părți se află în conflict de imediat după preluarea mandatului de primar de către Clotilde Armand.

Primarul Clotilde Armand contestă tarifele Romprest și cantitățile de gunoi a căror decontare o solicită această companie aflată în contract cu Primăria Sectorului 1 încă din 2008, când primar era liberalul Andrei Chiliman.

Prejudiciul de 50 de milioane, calculat de Ministerul Finanțelor

Contractul de salubrizare a sectorului a fost atribuit în 2008, când primar era liberalul Andrei Chiliman. Atribuirea, precizează un raport al Ministerului de Finanțe finalizat în vara aceasta a fost realizată ”în mod defectuos, cu nerepectarea prevederilor legale”. Ulterior au fost încheiate mai multe acte adiționale, inclusiv de fostul primar Dan Tudorache, prin care au fost majorate nelegal tarifele, după cum menționează raportul. de de 243,8 milioane de lei (aproximativ 50 de milioane de euro) din fonduri publice a fost generat de Romprest prin emiterea unor facturi cu tarife supraevaluate sau pentru efectuarea unor servicii inexistente în contract, conform raportului Direcției Generale de Inspecție Economico-Financiară, din cadrul Ministerului Finanțelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prejudiciul de 50 de milioane de euro trebuie recuperat de la Romprest, a avertizat MF.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: