luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2013

România va solicita Comisiei Europene (CE) să amâne cu doi ani termenul până la care termocentralele au obligaţia de a reduce emisiile poluante, ţinta fiind ratată din cauza lipsei fondurilor necesare, a declarat marţi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

„Va trebui să cerem amânarea cu doi ani a perioadei pentru reducerea emisiilor de CO2 la termocentrale. Ne trebuie foarte mulţi bani, iar ţinta pentru retehnologizări nu a fost atinsă din cauza lipsei banilor”, a afirmat Constantin Niţă într-o conferinţă pe teme energetice, citat de MEDIAFAX.

El a adăugat că termocentrale precum Mintia, Craiova, Turceni şi multe centrale termice aflate în administarea primăriilor din oraşe au nevoie de retehnologizări.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe de altă parte, Niţă a atenţionat autorităţile locale care au în administrare CET-uri în cogenerare că trebuie să plătească valoarea combustibililor utilizaţi.

Multe astfel de centrale au însă datorii mari către furnizorii de materii prime din cauza că au încasări slabe de la clienţi şi pentru că multe primării nu dispun de fondurile necesare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: