duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2012

România a coborât 7 poziții față de anul 2011 în ceea ce privește relația cu mediul de afaceri. Clasamentul a fost întocmit de specialiștii Băncii Mondiale sub titulatura de , „Doing business 2012”, iar țara noastră a ajuns pe locul 72 din 183 de state analizate. Pentru a ne poziționa în rândul fostelor colege de bloc estic, vă prezentăm și locurile ocupate de alte țări din regiunea Europa de Est și Asia Centrală.

Cele zece criteriile avute în vedere și locul ocupat de țara noastră pe plan mondial sunt prezentate în tabelul următor, în care obținerea de credite este criteriul la care stăm cel mai bine iar procedurile administrative greoaie pe partea de infrastructură și plata impozitelor ne trag serios în jos.


Fapt semnificativ, în ceea ce privește începerea unei afaceri, de locul 31 în 2011 am coborât tocmai pe locul 63, urmare a evoluțiilor negative multiple.Astfel, numărul de proceduri a crescut de la 5 la 6, numărul mediu de zile necesare a urcat de la 9 la 14 ( după ce scăzuse la 11 zile începând cu 2006 și 9 zile din 2008) iar costul raportat la capital s-a majorat de la 2,6% la 3%.

Banca Mondială a consemnat și faptul că la înregistrările cadastrale nu au avut loc progrese în ultimii doi ani, la fel ca și la protecția investitorilor.

Dar principala problemă rămâne sistemul stufos de plată a taxelor, cu 113 taxe plătite anual și 222 de ore alocate în acest scop, suma plătită reprezentând 10,4% din profit.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: