duminică

14 iulie, 2024

21 noiembrie, 2021

Rata deceselor în urma accidentelor rutiere a fost de 96 de morți la 1 milion de locuitori în România, în 2019, cu mult peste media europeană, de 51 de decese la 1 milion de persoane, potrivit datelor Comisiei Europene.

Duminică este marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie (World Day of Remembrance – WDoR). În 2021, data la care sunt comemorate victimele accidentelor de circulaţie este 21 noiembrie.

La nivel UE, aproximativ 18.800 de persoane au murit în accidente rutiere anul trecut, o scădere anuală fără precedent de 17% față de 2019. Aceasta înseamnă că aproape 4.000 de oameni mai puțini și-au pierdut viața pe drumurile UE în 2020 față de 2019, potrivit statisticilor CE.


Acest lucru s-a datorat în mare parte efectului pandemiei de COVID asupra mobilității. Scăderea numărului de decese a fost totuși proporțional mai mic decât scăderea traficului de la nivel european.

Cifrele preliminare pentru primele șase luni ale anului 2021 indică că numărul deceselor rutiere a crescut ușor (2%) față de aceeași perioadă din 2020, dar a scăzut substanțial față de anii 2017-2019 (19%).

Statisticile arată că decesele apar în mod covârșitor în coliziunile care implică mașini și camioane. Pe lista măsurilor care ar trebui luate la nivel european se numără și necesitatea de a crește protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor (VRU), cum ar fi pietonii și bicicliștii.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: