joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2013

România a avut în luna septembrie a doua mare creştere a producţiei industriale din Uniunea Europeană (UE), atât faţă de aceeaşi luna august a anului curent, cât și comparativ cu septembrie 2012, potrivit Eurostat (biroul european de statistică).

Pe primul loc la creșterea producției industriale se află Irlanda, atât comparativ cu luna anterioară (august 2013), cât și în comparație cu septembrie 2012 – creștere cu 2,9%, respectiv 11,7%.

Producția industrială a României a crescut cu 8,9% la un an (în septembrie 2013, față de septembrie 2012), și cu


Raportat la septembrie anul trecut, producţia industrială a crescut în 16 state din UE şi a scăzut în nouă (trei ţări nu au furnizat încă datele).

Producţia industrială a crescut cu 1,1% în zona euro faţă de septembrie 2012 şi cu 1,2% la nivelul UE.

Față de septembrie 2012, conduce Irlanda (cu o creștere de 11,7%), România (8,9%), Slovacia (7,5%) şi Polonia (5,6%). Cele mai mari scăderi au avut loc în Luxemburg (4%), Croaţia (3,9%) şi Italia (3%).

Comparativ cu luna august, 13 ţări membre au anunţat creşteri, iar 12 – scăderi ale producţiei industriale (trei nu au trimis încă datele).


Cel mai mari creșteri ale producției industriale au fost înregistrate de Irlanda (2,9%), urmată de România (2,4%), Ungaria (1,8%) şi Polonia (1,4%).

Cele mai semnificative diminuări au fost înregistrate de Portugalia (-11,2%), Luxemburg (-4,1%), Croaţia (-3,3%) şi Cehia (-2,8%).

În zona euro, producţia industrială a scăzut în septembrie, faţă de august, cu 0,5%, în timp ce la nivelul Uniunii a coborât cu 0,2%.

(CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIRE)

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: