marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2019

Exporturile de grâu și de porumb din România au fost cele mai mari din țările UE, urcând pe primul loc în topul UE în după primele 11 săptămâni ale sezonului actial de comercializare 2019/2020.

România a exportat 1,72 milioane tone de grâu, adică 33,6% din totalul exporturilor de cereale din Uniunea Europeană.

Franța are exporturi de grâu de 1,26 de milioane de tone, 24,6% din totalul țărilor UE, potrivit Observatorului Pieței Culturilor Agricole UE, citat de Business Review.


Franța și Germania au ocupat anul trecut primele două locuri în rândul producătorilor de cereale din Uniunea Europeană. România le-a urmat cu exporturi de 31,2 milioane de tone pe întreg anul anterior – un record istoric.

România este și principalul exportator de porumb, cu 114.737 tone livrate de la începutul acestui sezon, cumulând 48,6% din exportul total de porumb din Uniunea Europeană.

Țara noastră este cel mai mare producător de porumb boabe și de semințe de floarea soarelui, cu cu un total de aproape 19 milioane de tone de porumb boabe și de 3,35 milioane de semințe de floarea soarelui.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ca urmare a producției ridicate de anul trecut, exportul de cereale al României a crescut cu 1 milion de tone, până la 12 milioane de tone, un nivel record, iar valoarea exporturilor de cereale a fost de 2,2 miliarde de euro.


În balanța comercială externă a cerealelor și „preparatelor pe bază de cereale” valoarea exporturilor a fost de peste 2,17 miliarde de euro în 2018, iar importurile s-au ridicat la peste 905 milioane de euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: