vineri

29 martie, 2024

3 octombrie, 2013

România va primi peste 2,4 milioane de euro ca ajutor pentru acoperirea costului daunelor produse de seceta şi de incendiile de păduri din vara anului 2012, anunţă Comisia Europeană.

Sprijinul financiar, oferit prin Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, a fost decis de CE şi urmează să fie aprobat de Parlamentul European şi de Consiliu.

Banii vor fi folosiţi pentru refacerea infrastructurii şi a serviciilor esenţiale, la rambursarea finanţării operaţiunilor de urgenţă şi de salvare, precum şi la acoperirea unei părţi din costurile pentru curăţarea regiunilor afectate.


Germania va primi peste 360 de milioane de euro, ca urmare a inundaţiilor grave de la sfârşitul primăverii. Ţările învecinate, Austria şi Cehia, care au suferit daune mai mici ca rezultat direct al inundaţiilor, vor beneficia de 21,6, respectiv 15,9 milioane de euro.

În vara anului 2012, zone semnificative din România au avut de suferit de pe urma temperaturilor extrem de ridicate care au provocat secetă. Aceasta a avut drept consecinţe pierderea unei părţi semnificative a recoltelor, numeroase incendii de păduri şi de vegetaţie şi grave penurii de apă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: