duminică

23 iunie, 2024

9 octombrie, 2020

România se numără printre cele 18 țări ale căror exporturi de tablă de aluminiu ar putea suferi din cauza noilor taxe vamale impuse de Statele Unite, în valoare totale de 1,96 miliarde de euro, potrivit anunțului secretarului american al Comerţului, Wilbur Ross.

Departamentul de Comerț a stabilit că aceste mărfuri au fost vândute sub preţul de producţie, a declarat Wilbur Ross, într-un interviu acordat Fox Business, citat de Reuters.

Tablele de aluminiu au acoperit 6,5% din vânzările producătorului român de aluminiu Alro Slatina (ALR) pe primul semestru din 2020, de 331 de milioane de lei, iar benzile din aluminiu alte 5,9%, potrivit raportului companiei.


Wilbur Ross a explicat că decizia a venit după ce Departamentul american al Comerţului a făcut o evaluare preliminară privind vânzarea sub preţul de producţie (dumping). Noile tarife vamale au fost impuse imediat unor ţări ca Bahrain, Brazilia, Germania şi India.

Urmează să mai fie afectate România, Croaţia, Egipt, Grecia, India, Indonezia, Italia, Oman, Serbia, Slovenia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Taiwan şi Turcia. Evaluarea definitivă va fi anunţată de Comisia de Comerţ Internaţional a Statelor Unite în februarie 2021, a precizat Wilbur Ross.

China nu se află pe listă, pentru că SUA au impus deja tarife vamale la produsele din aluminiu importate din statul Asiatic, dar capacitatea chineză de producție în exces a fost acoperită de alte țări, cu efecte de dumping pentru SUA, a precizat secretarul american al Comerţului.

Cele mai mari tarife vamale sunt cele aplicate Germaniei, între 52% şi 132%.


Creşterea consumului la anumite produse în SUA după declanșarea pandemiei (bărci şi vehicule recreative) ar fi sporit preţul tablei din aluminiu.

În 23 martie 2018 au intrat în vigoare tarife vamale americane de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, iar începând din 1 iunie acestea au fost aplicate şi producătorilor din UE.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: