luni

16 mai, 2022

România a fost amendată cu 70.000 de euro pentru întârzierea plăţilor în agricultură

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2013

Comisia Europeană are de recuperat 335 de milioane euro de la 15 state, printre care şi România, penalizată cu 70.000 de euro pentru întârzierea plăţilor în agricultură, potrivit unui comunicat.

În cadrul procedurii de verificare şi închidere a conturilor, Comisia Europeană revendică o sumă totală de 335 de milioane euro, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementările comunitare sau pentru că procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare.

CE informează că are de recuperat fonduri de la 15 state membre: Austria, Belgia, Republica Cehă, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Olanda, România şi Suedia.


România a fost penalizată cu 70.000 de euro pentru întârzierea plăţilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cea mai mare corecţie a fost aplicată Franţei: 141,8 milioane de euro. Grecia trebuie să returneze 78,8 milioane de euro, iar Olanda – 24,3 milioane euro.

Totodată, ca urmare a unei hotărâri a Curţii Europene de Justiţie împotriva unei decizii anterioare a Comisiei, Portugaliei i se va rambursa suma de 0,5 milioane de euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: