18 iulie, 2016

CERN_Globe_of_Science_and_InnovationRomânia a devenit duminică cel de-al douăzeci și doilea stat membru al Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), în urma aderării sale la Convenția constitutivă a organizației.

UNESCO, depozitarul acestei convenții, a notificat oficial CERN în legătură cu această aderare, care încununează o lungă colaborare de 25 de ani, informează luni Agerpres, care citează site-ul instituției internaționale.

„Aderarea României cu statut de membru cu drepturi depline subliniază importanța cooperării științifice în Europa, pentru cunoașterea naturii la nivelul său cel mai fundamental”, a declarat Sijbrand de Jong, președintele Consiliului CERN.


Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară este o organizație științifică care operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare. Laboratorul este situat la câțiva kilometri nord-vest de Geneva.

În 1952, 11 guverne europene au convenit să facă demersuri pentru înființarea unui consiliu provizoriu pentru construirea unui laborator de cercetare nucleară. Convenția internațională privind fondarea CERN a fost ratificată la 29 septembrie 1952 de un număr de 12 state fondatoare.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: