luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2011

România a pierdut 10 poziţii în topul mondial al competitivităţii, potrivit „Raportului Competitivităţii Globale 2011-2012”, publicat, miercuri, de Forumul Economic Mondial (WEF).

În ediţia din acest an, România ocupă locul 77, în scădere cu zece poziţii faţă de poziţia ocupată anul trecut.

Scorul general obţinut de România este de 4,08 puncte, pe o scală de la unu la şapte. Înaintea României se află state precum Brunei (28), Bahrein (37), Barbados (42), Muntenegru (60), Maroc (73), Ungaria (48), Panama (49) sau Bulgaria (74). România devansează însă Albania (78), Botswana (80), Ucraina (82) şi Grecia (90).


În topul celor mai competitive state din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial (cu un scor de 5,74 de puncte), în timp ce SUA au coborât de pe locul patru pe locul cinci (5,43 puncte), fiind devansate de Elveţia, Singapore (5,63 puncte), Suedia (5,61 puncte) şi Finlanda (5,47 puncte). Pe locurile următoare se situează Germania, Olanda, Danemarca, Japonia şi Marea Britanie.

Forumul Economic Mondial a fost creat în ianuarie 1971, când mai mulţi oameni de afaceri europeni s-au întâlnit pentru prima oară sub patronajul Comisiei Europene. Reuniunea, denumită Forumul pentru Managementul European, a avut loc la Davos (Elveţia) şi a fost prezidată de germanul Klaus Schwab, pe atunci profesor la Universitatea din Geneva.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: