duminică

29 mai, 2022

Robert Zoellick-BM: Occidentul nu va avea nici o scuză dacă va recădea în recesiune

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 septembrie, 2011

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat joi că statele occidentale nu vor avea nici o scuză dacă vor recădea în recesiune si vor antrena astfel în jos economia mondială, transmite AFP.

„În anul 2008, mulţi au spus că nu au văzut turbulenţele care se apropiau. Astăzi nu mai pot avea asemenea scuze”, a declarat Zoellick la o conferinţă de presă ţinute cu ocazia deschiderii întâlnirii anuale a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale care are loc la Washington. „Lumea se află într-o zonă periculoasă”, a mai declarat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Cred că o nouă recesiune a marilor economii ale planetei este improbabilă. Dar încrederea mea în această perspectivă este erodată în fiecare zi de fluxul constant de veşti proaste din economia mondială”. „O criză în lumea dezvoltată se poate transmite ţărilor în curs de dezvoltare. Europa, Japonia şi SUA trebuie să acţioneze pentru a combate gravele lor probleme economice înainte ca acestea să devină încă şi mai grave pentru restul lumii”, a avertizat el.


Zoellick a cerut statelor să evite protecţionismul şi în domeniul agricol să nu impună restricţii la export atunci când preţurile încep să crească.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: