vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2023

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care locuiesc sau călătoresc în oraşul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate. Acesta vizează lăcaşuri de cult şi reprezentanţe diplomatice ale unor state membre UE din zonele Beyoglu, Galata, Taksim şi Istiklal.

MAE a emis o alertă de călătorie pentru Republica Turcia, la nivelul „Există factori de risc – evitaţi călătoriile dacă nu sunt necesare”

În informare, MAE transmite cetăţenilor români următoarele recomandări:

  • să respecte cu stricteţe recomandările şi îndrumările autorităţilor locale
  • să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată
  • să dea dovadă de maximă prudenţă în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic
  • să evite staţionarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor persoane sau colete suspecte să părăsească de urgenţă zona în care se află
  • să se delimiteze de orice acţiune de protest şi să părăsească zonele respective

De asemenea, MAE transmite cetăţenilor români care călătoresc în Republica Turcia, în special în oraşul Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităţilor române, comunicând datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Istanbul, +90 212 3580516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiul consular al României în Istanbul: +90 533 5420695.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: