duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 septembrie, 2018

Primarul Tudorache a rămas fără editorul gazetei de sector și de partid

Compania de presă Ringier România, ce editează, între altele, ziarele Libertatea și Gazeta Sporturilor, a anunțat luni că renunță la un contract de 2 milioane de euro pentru editarea revistei Primăriei Sectorului. Motivul invocat: „principiul fundamental de a nu pune sub niciun fel sub semnul întrebării reputația de nonpartizanat” a publicațiilor din portofoliu.

Anunțul a fost publicat de GSP, cotidian de sport preluat de Ringier de la Intact:

Ringier România a câștigat prin licitație publică, în SEAP, contractul pentru a realiza o revistă a Primăriei Sectorului 1, un contract de 2 milioane de euro pe 4 ani.


La procedura de achiziție publică începută în 16 septembrie 2017  au participat trusturi importante de presă, precum Ringier sau Burda, precum și companii fără experiență în media.

Inițial, spre surprinderea întregii prese, a câștigat o asociere cu doar patru angajați și care, în procedurile de contestare care au urmat, s-a dovedit că nu îndeplinea condițiile.

Prin comparație, Ringier România are aproape 500 de angajați și își alesese tipografia Monitorul Oficial drept partener de tipar al revistei. Pe 26 iulie 2018, Primăria comunică către Ringier că ”oferta dumneavoastră a fost declarată câștigătoare”.

Ringier România a discutat cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1 și i-am anunțat zilele trecute că am decis să nu semnăm contractul și să nu realizăm revista.


Nu vom realiza profitul estimat din proiect, vom pierde chiar și garanția în bani depusă la licitație, dar e mai important să păstrăm încrederea publicului nostru.

Decizia Ringier are la bază principiul fundamental de a nu pune sub niciun fel sub semnul întrebării reputația de nonpartizanat a cotidienelor Libertatea, Gazeta Sporturilor, a siteurilor și a revistelor noastre.

Avem o divizie separată de Customer Publishing care realizează de 7 ani reviste pentru zeci de clienți privați, printre care Metro Cash&Carry, Help Net, Dacia – Renault, HVB Bank.

Vom gândi în continuare proiecte, reviste și evenimente în zona acestor clienți privați.

Când am participat, acum un an, la licitația pe SEAP pe care am adjudecat-o nu am realizat toate dimensiunile posibilelor conflicte de interese ale semnării unui contract cu o primărie, dar preferăm să recunoaștem acest lucru, să-l reparăm înainte de începerea proiectului și să vă prezentăm dumneavoastră, publicul nostru, faptele și decizia.

Pe scurt: Ringier România nu a luat niciun ban public de la Primăria Sectorului 1 pentru această revistă.

Dimpotrivă.

Deși am câștigat, ne retragem și contribuim la buget cu cei 31.000 de lei depuși drept garanție.

Mihnea Vasiliu, director general Ringier România

Primăria Sectorului 1 din București, condusă de Daniel Tudorache (PSD), a alocat în septembrie 2017 fonduri publice în valoare de peste 2,75 milioane de euro pentru realizarea, editarea, tipărirea și distributia Buletinului informativ al instituției în urmatorii 4 ani.

Licitația trebuia să se încheie pe 22 ianuarie 2018. Înainte de acest termen, Primăria Sectorului 1 a decis că asocierea castigătoare, Romprint Fusion-Cross Media Premium, nu îndeplinea criteriile de calificare.

În pole-position a trecut atunci Ringier România, care se clasase pe locul doi, cu o ofertă depusă avându-i că subcontractanți pe RA Monitorul Oficial și Inbox Marketing.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: