marți

21 mai, 2024

19 octombrie, 2019

Propunerea pentru înlocuirea lui Rick Perry, ministrul american al Energiei, este adjunctul acestuia, Dan Brouillette (foto), a anunțat vineri președintele Donald Trump.

„Sunt bucuros să îl nominalizez pe secretarul adjunct Dan Brouillette pentru postul de secretar al Energiei”, a scris Trump pe Twitter. „Experiența lui Dan în acest domeniu este de neegalat. Este un profesionist, nu am nicio îndoială că Dan va face o treabă grozavă”, a spus președintele american.

Propunerea trebuie aprobată de Senat.


Dan Brouillette a deţinut funcţia de vicepreşedinte al companiei Ford în perioada 2004 – 2006, după care a gestionat politicile publice ale United Service Automobile Association (USAA), care oferă asigurări şi servicii financiare veteranilor.

A mai fost şi membru al Consiliului de stat pentru minereuri şi energie în perioada 2013 – 2016. Anterior, Brouillette a ocupat postul de secretar asistent pentru afaceri interguvernamentale şi relaţia cu Congresul, timp de doi ani, în administraţia fostului preşedinte George W. Bush.

Speculații privind motivul înlocuirii lui Rick Perry

Liderul de la Casa Albă a anunţat joi că Rick Perry va demisiona spre sfârşitul anului.

”Rick a făcut o treabă fantastică la Energie, dar a venit timpul, trei ani e mult”, a declarat Donald Trump într-o vizită în Texas.


Presa americană susține că înlocuirea are legătură cu ancheta ce îl vizează pe președintele Donald Trump.

Ministrul declarase pe 7 octombrie că nu intenţionează să demisioneze în noiembrie, dezminţind informaţiile publicate cu o săptămână în urmă de Politico.

Congresmeni democraţi au cerut pe 10 octombrie ca ministrul energiei să le furnizeze documente în cadrul anchetei de destituire ce îl vizează pe președintel SUA.

Vineri, după nominalizarea lui Dan Brouillette, Rick Perry a anunțat că Departamentul pentru Energie nu va preda documente referitoare la rolul său în afacerea Ucraina, solicitate de congresmenii democraţi.

Rick Perry a încercat deblocarea proiectelor din Marea Neagră

Rick Perry, a făcut mai multe vizite şi în România, unde a încercat dinamizarea proiectelor de la Marea Neagră.

Subiectul a fost discutat și la întâlnirea pe care Perry a avut-o la Washinghton cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Externe Ramona Mănescu, în septembrie, când a fost semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernele României și Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: