joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 octombrie, 2021

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a impus restricții referitoare la achiziția de acțiuni de către directorii băncii centrale.

Măsura este menită să dezamorseze valurile de critici cu care se confruntă SUA, după tranzacţiile unor oficiali de rang înalt ai instituţiei făcute publice acum mai bine de o lună.

Aceste reguli noi survin după ce doi dintre cei 12 preşedinţi ai băncilor regionale ale Rezervei Federale au demisionat în urma informaţiilor privind tranzacţiile cu active efectuate în 2020, când Fed a lansat un efort masiv pentru combaterea impactului economic al pandemiei de Covid-19.


Noile reguli vor limita tipul de instrumente financiare pe care le pot deţine oficialii de rang înalt ai Fed, inclusiv interdicţia achiziţiilor de acţiuni individuale sau de a deţine obligaţiuni individuale. De asemenea, impun notificarea în avans şi aprobarea oricăror tranzacţii, stipulând ca investiţiile să fie păstrate cel puţin un an.

”Aceste reguli noi, stricte, ridică ştacheta, pentru a asigura populaţia pe care o servim că toţi oficialii noştri de rang înalt se concentrează pe misiunea publică de la rezerva Federală”, a afirmat preşedintele consiliului de administraţie al Rezervei Federale, Jerome Powell.

Fed afirmă într-un comunicat că noile reguli au rolul ”să protejeze chiar şi faţă de aparenţa oricărui conflict de interese atunci când sunt luate decizii referitoare la investiţii”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: