miercuri

19 iunie, 2024

10 februarie, 2017

”Zidul” promis de președintele Donald Trump de-a lungul graniței SUA-Mexic va costa 21,6 miliarde dolari, construcția acestuia urmând să dureze peste 3 ani, anunță în exclusivitate Reuters care a consultat un raport intern al Homeland Security.

Costul estimat al acestei construcții depășește cu mult cifrele vehiculate în campania electorală de Donald Trump, care a anunțat un cost de 12 miliarde dolari, sau estimările vehiculate de liderii celor două camere ale parlamentului american, care au avansat cifra de 15 miliarde dolari.

Reuters anunță că raportul urmează să fie prezentat oficial secretarului Departamentului Securității Naționale, John Kelly, însă administrația nu este obligată să urmeze recomandările conținute de raport.


Raportul conține practic analiza costurilor de securizare a frontierei americano-mexicane, care ar urma să se producă în trei faze, astfel încât distanța de 2.000 de km să fie integral acoperită cu bariere și ziduri. În prezent, 1.046 de km din granița de sud a SUA este deja fortificată.

Raportul consultat de Reuters este elaborat de un grup de specialiști angajați de secretarul Kelly și constituie pasul final înainte de adresarea formală a unei solicitări de finanțare către Congresul american și demararea lucrărilor.

Un purtător de cuvânt al Homeland Security a declarat Reuters că ”nu comentează și nu confirmă potențiala existență a unor documente pre-decizionale aflate în dezbatere”. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a afirmat la rândul său că este ”prematur” să comenteze un document care nu a fost prezentat oficial președintelui.

Președintele Donald Trump a afirmat că banii trebuie să fie alocați inițial de Congres, după care Mexicul va rambursa suma plătită de contribuabilii americani. Oficialitățile mexicane au insistat că țara lor nu va plăti nimic.


Donald Trump a declarat miercuri unor reprezentanți ai forțelor de ordine că „zidul este proiectat chiar acum”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: