luni

22 aprilie, 2024

25 aprilie, 2016

barack obamaPreședintele Barack Obama urmează să anunțe luni suplimentarea cu până la 250 de oameni a forțelor speciale americane ce acționează în Siria, în sprijinul forțelor locale care luptă împotriva Statului Islamic, anunță Reuters, care citează un consilier de la Casa Albă.

Decizia care urmează să fie anunțată în curând conduce la majorarea forțelor americane care acționează în Siria la 300. Scopul misiunii este acela de a impulsiona ofensiva împotriva ISIS și reflectă sporirea încrederii în abilitatea forțelor locale sprijinite de armata americană de a recuceri teritoriile ocupate de gruparea teroristă în Siria și Iraq, anunță Reuters.

Președintele Obama urmează să facă acest anunț în cadrul unui discurs pe care îl va susține în Germania, la Hanovra, acolo unde președintele SUA va discuta cu cancelarul Angela Merkel inclusiv subiectul crizei din Orientul Mijlociu.


Președintele Barack Obama și cancelarul Angela Merkel mai au în program luni dupăamiaza discuții comune cu lideri din Marea Britanie, Franța și Italia.

Statul Islamic controlează orașul Mosul din Iraq și Raqqa, din Siria și a revendicat atacurile teroriste din Paris și Bruxelles.

Președintele Obama a rezistat tentației de a trimite militari americani pe frontul din Orientul Mijlociu, acolo unde războiul care durează de 5 ani a făcut peste 250.000 de victime, și a trimis doar 50 de militari, membri ai trupelor speciale, anul trecut misiunea acestora fiind descrisă cu sintagma ”misiune de contraterorism”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: