sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2016

deutsche bankGuvernul și autoritățile financiare germane pregătesc un plan de salvare al Deutsche Bank (DBKGn.DE) pentru situația în care aceasta nu reușește să mobilizeze singură suficient capital pentru a face față costisitoarelor litigii comerciale în care este angrenată, scrie Reuters care citează publicația germană Die Zeit.

Potrivit planului, Deutsche Bank va fi autorizată să vândă active în condițiile în care prețurile obținute nu vor înbrăutâți suplimentar situația băncii. În caz de urgență, guvernul german este pregătit să preia 25% din acțiunile instituției financiare, scrie Die Zeit, fără a preciza sursa informației.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a negat aceste informații și a făcut trimitere la un interviu acordat de directorul executiv John Cryan, cordat miercuri cotidianului Bild.


”Niciodată nu a cerut ajutorul cancelarului, după cum nici măcar nu am sugerat vreodată așa ceva”, a afirmat Cryan pentru Bild, ca reacție la informațiile potrivit cărora Deutsche Bank a solicitat ajutorul Angelei Merkel în rezolvarea unui litigiu deschis în Statele Unite.

Guvernul german, scrie Reuters, speră în continuare că Deutsche Bank nu va avea nevoie de suport financiar din partea statului, în prezent autoritățile germane limitându-se să elaboreze doar un scenariu pentru o potențială intervenție.

Justiția americană cere de la Deutsche Bank 14 miliarde de dolari pentru soluționarea unui litigiu legat de vânzarea unor titluri de valoare garantate cu ipoteci. Experții estimează că banca va reuși să obțină o înțelegere mai bună, problema este că instituția financiară germană are provizionate doar 5,5 miliarde de euro pentru a închide aproape 8.000 de litigii judiciare deschise împotriva sa în întreaga lume.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Miercuri, acțiunile Deutsche Bank tranzacționate la Bursa din Frankfurt cu crescut cu 2,05%, până la 10,77 euro, după anunțul vânzării asigurătorului Abbey Life, pentru circa un miliard de euro.


Cu două zile înainte, acțiunile Deutsche Bank au atins un minim istoric de 10,55 euro, după o cădere de 7,54%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: