duminică

16 iunie, 2024

30 septembrie, 2021

Restaurantele, cinematografele și sălile de sport pot funcționa și în situații de incidență Covid de peste 6 la mie – dar cu condiții – a decis, joi seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență(CNSU).
De asemenea, Comitetul a decis că funcționarea școlilor nu se va mai face în funcție de incidența Covid, chiar dacă aceasta trece de 6, ci în funcție de numărul cazurilor din școală.

În privința activităților economice și a adunărilor, Comitetul a aprobat modificări ale măsurilor stipulate până acum pentru localitățile care depășesc o rată de infectare Covid de peste 6 la mie calculată pentru ultimele 14 zile. Condiția decisă de CNSU se referă la acele situații în care e vorba de persoane care s-au vaccinat sau au trecut prin boală, iar rata de participare la evenimente este la maximum 50% din capacitatea locațiilor.

Schimbările decise de CNSU se referă la cazurile:

  • restaurantelor barurilor, cluburilor și discotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură
  • sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri
  • cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor
  • evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive 

Prevederile deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență:


Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.

Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: